Volg ons op:

Twitter Updates

Bedrijfsopvolging? Welke variant is voor u het meest aantrekkelijk?

Deze week sprak ik met een ondernemer en zijn beoogde opvolger. Het betreft een ondernemer met een redelijk standaard B.V.-structuur met een personal holding en twee werkmaatschappijen. Eén van de werkmaatschappijen gaat - gefaseerd - over naar de opvolger, een werknemer. Dat is in het kort de bedoeling van mijn gesprekspartners en aan ons de vraag: hoe? Iedereen en ook ieder bedrijf is immers uniek!

Mogelijkheden

Ik heb met deze relatie enkele mogelijkheden besproken, die elk hun eigen pro's en contra's hebben. De belangrijkste varianten die aan de orde zijn gekomen waren:

Uiteraard geeft bovenstaande opsomming slechts de hoofdlijnen aan en is iedere situatie, zoals gezegd - volstrekt uniek. 

Aandachtspunten

Voor het bepalen van de juiste wijze van opvolging zijn diverse individuele factoren en omstandigheden van belang. Ik noem er enkele:

De antwoorden op deze vragen sluiten al een aantal mogelijkheden uit, of maken de keuze voor één variant juist heel duidelijk.  

Geïnteresseerd?

Wij spreken uw unieke situatie graag vrijblijvend met u door. Eerst alleen, of direct met uw beoogd opvolger. Ook als het nog niet zover is, is het goed om vast uw strategie te bepalen.

Vertelt u ons uw situatie, dan zorgen wij voor de koffie!

Artikel datum : 07-05-2014 | Artikel laatst gewijzigd : 08-05-2014

© 2019 Jongbloed Fiscaal Juristen