print sitemap zoeken disclaimer contact

B.V. in Nederland gevestigd als DGA in buitenland woont

Een voetbalmakelaar doet zaken via zijn B.V., hiervan is hij ook de directeur en enig aandeelhouder. In 1997 komt een contract tot stand tussen een ander Nederlands lichaam en een op Jersey gevestigde Ltd. Het contract heeft betrekking op de exploitatie van de "imagerechten" van een profvoetballer. Op dezelfde dag erkent dat Nederlandse lichaam aan de B.V. een "finders-fee" schuldig te zijn en daarvoor gedurende tien jaar jaarlijks Hfl. 250.000 te moeten betalen. De makelaar (DGA) stelt dat hij sinds begin 1997 niet meer in Nederland woonde. Met betrekking tot die woonplaats voert hij een reeks van omstandigheden aan.

Uitspraak

Hof Amsterdam accepteert dat de DGA vaak buiten Nederland verblijft, maar oordeelt onder meer aan de hand van het steeds gebruikte adres, de bankrekeningen en de inschrijving KvK dat de B.V. nog steeds in Nederland is gevestigd. Aan de "finders-fee" ligt een in Nederland te belasten dienst ten grondslag. Omdat het Hof voor dit geval geen doorlopende dienst erkent, wordt het over tien jaar verdeelde bedrag ineens belast.

Bron: Hof Amsterdam - 03/03657 (AS6995) - 20-12-2004.

Meer weten van makelaar voor voetballer 2005

Deel deze pagina

Laatste update op 22-12-2012
Artikel gemaakt op 28-02-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Sport, artiest en fiscus Rechter en Artiest Makelaar voor voetballer 2005

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap