Volg ons op:

Fiscale scan van uw bedrijf?

Is uw accountant scherp genoeg?

Twitter Updates

Fiscale periodieke keuring

Het fiscale landschap en uw bedrijf veranderen per dag. Wij verzorgen vrijwel wekelijks een fiscale periodieke keuring of fiscale scan voor klanten die willen weten of hun accountant wel alles uit de kast haalt. Wij maken - op grond van ruim 100 fiscale adviesonderdelen - een fiscale scan van uw bedrijf. Vooraf krijgt u een offerte zodat er over de kosten geen onduidelijkheid is. De scan bespreken we dan met u en indien nodig met uw accountant.

Fiscale keuring, wat is dat ?

Iedereen moet belasting betalen. Veel ondernemers en DGA's vinden dat ze teveel bijdragen aan de staatskas. Ook vragen ondernemers zich af of ze wel optimaal gebruik maken van alle fiscale wetten en regels. De fiscale scan (periodieke keuring) geeft u een simpel, snel en efficiënt overzicht van de mogelijkheden binnen uw bedrijf. De scan heeft meestal betrekking op het midden- en kleinbedrijf of ondernemers met een zelfstandig beroep (zoals advocaten, tandartsen, chirurgen, huisartsen, etc.).

Wij maken een beoordeling van het bedrijf en van de positie van de ondernemer en daarbij wordt er op diverse fiscale mogelijkheden getoetst. Op basis hiervan maken wij een risico-inventarisatie en een opstelling van de mogelijkheden. Of wij geven een bevestiging dat alles prima op orde is. 

Enkele veel voorkomende aandachtspunten zijn:

Kosten fiscale keuring

De kosten van een eenvoudige scan bedragen circa € 1.000 en van een uitgebreide scan € 4.000 (alles exclusief omzetbelasting). Wij bespreken dit graag met u en geven u een offerte. Vaak is van kosten overigens geen sprake. Veelal vinden wij verbeterpunten die leiden tot een belastingbesparing, zodat onze inspanningen per saldo geld opleveren.

Second opinion van uw accountant of fiscalist

Uw huidige accountant, administrateur of adviseur is vaak waardevol voor uw bedrijf. Hij loopt vaak al lang mee en kent u en uw bedrijf door en door. Na een paar jaar zou u een fiscaal jurist of Register Belastingadviseur moeten vragen of u fiscaal en juridisch nog wel "bij de tijd" bent. Accountancy en belastingadvies zijn twee volledig andere werelden. Ons kantoor heeft diverse accountantskantoren als cliënt en wij verwijzen ook regelmatig cliënten door naar accountantskantoren. Ieder z'n vak. Omdat wij geen jaarrekeningen opstellen, zijn wij geen concurrent voor accountants, wij kunnen volledig onafhankelijk ons werk doen. We zitten elkaar niet in het vaarwater, maar vullen elkaar prima aan. En u heeft daarna altijd het geruststellende gevoel niet teveel belasting te betalen.

Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op. Aan een oriënterend gesprek zijn geen kosten verbonden.

Vrijjblijvende offerte voor een fiscale periodieke keuring?

Vul uw naam en e-mail in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van fiscale periodieke keuringAuteur(s) van fiscale periodieke keuring


mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

mr. R.A.M. Damhuis (Roy).
Fiscaal Jurist,

088 027 00 00
r.damhuis@jongbloed.tv
Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Artikel datum : 17-09-2018 | Artikel laatst gewijzigd : 20-09-2018

© 2018 Jongbloed Fiscaal Juristen