print sitemap zoeken disclaimer contact

NSW landgoed fiscaal aantrekkelijk

De Natuurschoonwet 1928 (NSW) is bedoeld voor de instandhouding van Nederlands natuurschoon door middel van het toekennen van fiscale faciliteiten met betrekking tot landgoederen. Voor vermogende particulieren is dit een aantrekkelijke mogelijkheid om veel belasting te besparen en daarbij te genieten van een fraaie en unieke woonomgeving. Het familiebezit als fiscaal planningsintrument. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Voorwaarden NSW 

Om een NSW landgoed te verkrijgen, moet aan vele voorwaarden worden voldaan. Hieronder de belangrijkste voorwaarden en kenmerken van een NSW:

  • Er moet een verzoek tot rangschikking worden gedaan (bij RVO).
  • Fiscaal voordeel status (Schenk- en erfbelasting, Overdrachtsbelasting, IB, Vpb, lagere overheden).
  • Instandhoudingsvereiste 25 jaar.
  • Bij statusverlies alsnog heffing over eerdere vrijstellingen.
  • Bij statusverlies eigenaar daarna 10 jaar geen mogelijkheid nieuwe status.
  • Voorwaarden aan minimale omvang.
  • Voorwaarden aard en percentage¬†natuur.
  • Aard en omvang bebouwing.

Meer weten of advies?

Wij kunnen adviseren over de mogelijkheid om een NSW landgoed te kopen en de voorwaarden. Op deze site kunt u veel algemene informatie lezen. Ook op onze site www.estateplanningsjuristen.nl vindt u veel informatie over NSW landgoederen en over estate planning in het algemeen.

Vragen over landgoed?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Deel deze pagina

Laatste update op 18-02-2022
Artikel gemaakt op 24-06-2015
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Fiscaal advies NSW Landgoed

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap