Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier : Fiscale tips Belastingtips 2019

Belastingtips 2019

Op deze pagina geven we in de laatste weken van 2019 diverse fiscale tips zodat u meer belasting kunt besparen.

Tips

 • Personeelsfonds nieuwe fiscale “hit”: Steeds meer werkgevers richten en personeelsfonds op. Uit het fonds kunt werknemers steunen die het zwaar hebben. Als u in 2019 het personeelsfonds nog opricht kunt u in 2020 u werknemers al steunen. Meer weten? Neem dan even contact met ons op!
 • Vrije ruimte werkkostenregeling: in 2019 kunt u 1,2% van de loonsom vrij verstrekken aan uw werknemers. Heeft u dit in 2019 nog niet benut? Dan zou u een eindejaar borrel of een kerstpakket hierin kunnen onderbrengen en vrij verstrekken.
 • Dividenduitkering 2019
  Op 1 januari 2020 zal het tarief op inkomen uit aanmerkelijk belang stijgen van 25% naar 26,25%. Als u dit jaar nog dividend uitkeert, profiteert u dus nog van het lagere tarief. Ook kunt u het dividend in december nog vaststellen en dan pas feitelijk uitbetalen in januari. Als er dan geen rekening-courantschuld is (met automatische verrekening), heeft u op 1 januari een diividendvordering op uw B.V. die in box 1 valt. Dan bespaart u dus (ook) box 3 over de uitkering.
 • Belonen van kinderen of partner 
  In voorkomende gevallen kunt u uw kinderen belastingvrij een beloning toekennen in uw bedrijf, mits ze hier ook werkzaamheden verrichten. Dit kan in ieder geval vanaf de 15e verjaardag, soms ook eerder. Het belonen van uw partner kan ook voordelig zijn, dit kan via een salaris, maar ook met een auto. In de eenmanszaak en VOF zijn er nog meer opties, zoals de meewerkaftrek en de meewerkbeloning. Laat u eens adviseren.
 • Hypotheekrente vooruit betalen

  Als u in 2020 de AOW-leeftijd bereikt of vanwege een andere reden onder een lager belastingtarief valt, betaal dan in 2019 nog de hypotheekrente die betrekking heeft op de periode tot 1 juli 2020. U betaalt minder belasting doordat u deze rente dan tegen een hoger tarief aftrekt. In ieder geval is het zo dat het toptarief waartegen u de hypotheekrente kunt aftrekken in 2020 daalt van 49% naar 46%.

Meer belastingbesparende tips en dus belasting besparen? Via onze LinkedIn bedrijfspagina houden we u op de hoogte!


Auteur(s) van belastingtips 2019


mr. D.J.B. Jongbloed (Dennis).
Fiscaal Jurist,

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

P. Koopman (Pim).
Belastingadviseur,

088 027 00 00
p.koopman@jongbloed.tv

Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Fiscale tips Belastingtips 2019

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap