print sitemap zoeken disclaimer contact

Waar belasting betalen?

Nederland heeft verdragen gesloten met ongeveer 100 landen. In de opstelling kunt u nazien waar u belasting zou moeten betalen als niet-ingezetene. Of dit land daadwerkelijk gaat heffen, hangt af van lokale wetgeving. De opstelling is gemaakt door de Belastingdienst en kan dus in uw situatie anders uitpakken. Belangrijk hierbij zijn jurisprudentie, Europese wetgeving, aanvullende verdragen, etc.

terug

Griekenland en belastingvoordeel

Ruim 10 jaar geleden begon de crisis in Griekenland,  de toenmalige premier Giorgos Papandreou riep in het Griekse parlement: “We are like the Titanic. We are sinking.”  Griekenland kreeg nog een forse lening van de EU de afgelopen jaren. Sinds 2015 is het land overspoeld door vluchtelingen (inmiddels meer dan 100.000). De huidige staatsschuld bedraagt bijna 185% van het BBP. Veel grond en bedrijven worden verkocht aan buitenlandse investeerders. Steeds meer klanten van ons kantoor kopen er huizen omdat ze daar zo goedkoop zijn. Griekenland heeft het zwaar anno 2019, en het einde is nog niet zicht. 

Nu komt Griekenland met een bijzondere fiscale maatregel voor de rijken der aarde.

Vermogende particulieren kunnen emigreren naar Griekenland

Griekenland heeft een fiscale maatregel bedacht om rijke mensen uit het buitenland te stimuleren om hun fiscale woonplaats naar Griekenland te verplaatsen. Het is nog een wetsontwerp, maar het voorstel heeft een grote kans van slagen. Het plan is om buitenlanders - gedurende maximaal 15 jaar - over hun inkomen maximaal € 100.000 aan belasting te laten betalen. Er zijn een paar voorwaarden:

  1. U moet minimaal 6 maanden in Griekenland verblijven.
  2. Binnen 3 jaar na aankomst moet u € 500.000 in het land investeren.
  3. Als u binnen 3 jaar meer dan € 1.500.000 hebt geïnvesteerd, dan hoeft u geen € 100.000 belasting te betalen, maar slechts € 50.000 (bij een investering van € 3.000.000 is dit bedrag € 25.000).

Bron Griekenland fiscaal voordelig

Reuters.com

Emigreren naar Griekenland of ander EU Land?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Deel deze pagina

Laatste update op 11-11-2019
Artikel gemaakt op 08-11-2019
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Belastingverdragen Waar belasting betalen Griekenland Griekenland en belastingvoordeel

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap