print sitemap zoeken disclaimer contact

Generaal Pardon

Generaal pardon of fiscale amnestie

België en Italië kennen een generaal pardon voor zwartspaarders. Op dit moment overweegt Engeland een fiscaal pardon.

Waarom?

Simpel, de regering heeft geld nodig om de belastingen te verlagen en tekorten te dekken, dit met name tijdens crisissituaties.

Waar gaat het om?

Mensen die geld in het buitenland hebben staan en dit verzwijgen, worden nu als criminelen opgespoord. Wat is er mis mee om als Nederlandse staat te zeggen: "Oke, vergeten en vergeven, haal het geld maar op maar wij willen er dan wel 15% van mee hebben." In het buitenland zou tenminste € 60 miljard staan dus dit zou de schatkist per direct zo'n € 9 miljard opleveren. Daarnaast jaarlijks 1,2% over zo'n € 50 miljard.

En toen?

Als Nederland weigert een generaal pardon (of tax amnestie) in te voeren, zullen mensen toch van de regeling gebruik maken. De Nederlanders zullen hiertoe verhuizen naar België of Italië (of in de toekomst naar Duitsland). De Nederlandse regering heeft dan het nakijken en kan enkel nog proberen deze Nederlanders te vervolgen. Het lijkt alsof minister Zalm zich onvoldoende realiseert dat wij niet alleen in Nederland wonen, maar in Europa.

Ik begrijp en waardeer de moraliteit van de Nederlandse Staat. Wat ik niet begrijp is dat onze Staatssecretaris en / of minister Zalm niet in staat zijn om na te denken over een regeling. Ik denk dat de Nederlandse belastingbetaler wordt bedonderd en Nederland de regeling niet invoert. Mijn pleidooi is dan ook om de zwartspaarders en de Nederlandse economie de kans te geven met een schone lei te beginnen.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Overig Generaal Pardon

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap