print sitemap zoeken disclaimer contact

Archief in het nieuws

Benefietconcert goed voor € 837.980

Op 14 juni 2000, één maand na de vuurwerkramp, heeft in Enschede een benefietconcert plaatsgevonden voor de slachtoffers van de ramp. Met gepaste trots maakt de Stichting Nationaal Benefietconcert Enschede het bedrag bekend dat het concert heeft opgebracht: € 837.980, ofwel:

ƒ 1.846.665! Een groot gedeelte van de opbrengst komt uit de kaartverkoop van het concert waar 25.000 mensen bij aanwezig waren. Daarnaast waren er vele sponsors die de opbrengst enorm hebben opgestuwd door bijdragen in geld en in natura, waaronder Mojo Concerts, LOC 7000, personeel en College van Bestuur van de Universiteit Twente, NUON, Mandemakers Keukens en de T&R groep.

De bekendmaking van het bedrag heeft meer dan een jaar geduurd. Jan Melief, voorzitter van de Stichting Benefietconcert: "Reden voor dat lange wachten is vooral dat er uitgebreide (accountants)controles zijn geweest en dat er nog ‘puntjes op de i moesten worden gezet' bij de Belastingdienst. Dit laatste is recentelijk met succes afgerond door onze penningmeester, mr. DJ.B. Jongbloed. We wilden helemaal zeker zijn dat iedereen ons heeft betaald en dat alle rekeningen waren betaald, voordat we het bedrag bekend zouden maken." Het lange wachten is echter dubbel en dwars beloond.

Veel steun aangeboden

Het benefietconcert was een heel bijzonder evenement. Organisator Tonnie Buitink: "Er hing een geweldige sfeer. Mensen waren bij het concert om te kunnen huilen, lachen of om anderen tot steun te zijn. Het was één grote ontlading, de emoties waren bijna voelbaar. Hoogtepunt was toen Venice het nummer ‘Family Tree' speelde. Het leek of alles even stil stond, iedereen stond stil te luisteren."

Ook wat organisatie betreft was het een bijzonder concert. Tonnie Buitink: "Het was geweldig om te merken hoeveel mensen de organisatie hebben gesteund en hoeveel mensen – zonder vragen – geld of middelen ter beschikking stelden. Bedrijven belden zelfs op om hulp of materialen aan te bieden. De Universiteit Twente bood bijvoorbeeld onmiddellijk het campusterrein aan als locatie voor het concert. Ook concertorganisatie Mojo en cateringbedrijf LOC 7000 boden direct aan om de inkomsten uit het concert na aftrek van de kosten aan de Stichting over te dragen. Zo waren er tientallen. Daardoor bleven de totale onkosten beperkt tot ongeveer ƒ 100.000,-, wat een extreem laag bedrag is. Ik heb al heel wat evenementen georganiseerd, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Aanbevelingen voor besteding

Het geld van het Benefietconcert wordt overgedragen aan de Stichting Vuurwerkramp. Die Stichting zorgt ervoor dat het geld op de juiste plek terechtkomt. Jan Melief: "Het is voor ons natuurlijk moeilijk te overzien waar de grootste noden zitten, de Stichting Vuurwerkramp weet dat veel beter. Wij hebben als Stichting Benefietconcert echter wel enkele aanbevelingen gedaan voor de besteding van het geld. Bij ons is een aantal knelpunten bekend, daar hebben we extra aandacht voor gevraagd. Als de Stichting Vuurwerkramp echter vaststelt dat het geld op een andere plek nog harder nodig is, dan hebben zij daarin de vrije hand. Zo weten we zeker dat het geld goed terechtkomt!"

Dit was de laatste actie van de Stichting Nationaal Benefietconcert Enschede: de Stichting zal nu worden opgeheven.

Voor meer informatie:

Tonnie Buitink, organisator, tel. (053) 489 2368, e-mail a.f.m.buitink@bc.utwente.nl of

Jan Melief, voorzitter van de Stichting Nationaal Benefietconcert Enschede, tel. (053) 489 8034, e-mail: j.w.m.melief@disc.utwente.nl.

Benefietconcert goed voor € 837.980 [news] 2011-08-25 0000-00-00 0000-00-00 17

Deel deze pagina

Laatste update op 25-08-2011
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Archief in het nieuws UT Nieuws

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap