print sitemap zoeken disclaimer contact

Schenken vanuit Duitsland

Vraag

Mijn vriendin krijgt een schenking van haar moeder die in Duitsland woont. We wonen nu beide in Amsterdam. Heeft dit gevolgen voor de belastingheffing in Nederland?

Antwoord

De schenker woont in Duitsland en heeft niet de Nederlandse nationaliteit. In Nederland hoeft geen belasting over de schenking te worden betaald. De schenking wordt na ontvangst onderdeel van het box 3 vermogen, hierover is uw vriendin 1,2% belasting verschuldigd (vrijstelling in box 3 ruim € 17.000). Hoe de schenking in Duitsland wordt behandeld, zal afhangen van de wijze waarop de schenking gaat plaatsvinden.

Deel deze pagina

Laatste update op 16-12-2012
Artikel gemaakt op 27-12-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Forum Schenken vanuit Duitsland

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap