print sitemap zoeken disclaimer contact

Voorlopig geen Duitse tolheffing

Geen tolheffing

Vandaag, 18 juni 2019, heeft het Europese Hof uitspraak gedaan in een procedure die ging over de toelaatbaarheid van een Duitse tolheffing. Het Hof acht een dergelijke heffing in strijd met het Europese recht. Er wordt naar nationaliteit gediscrimineerd omdat iedereen de tol zou moeten betalen, maar in de praktijk alleen de Duitsers de tol weer terugkrijgen via een belastingverlaging.

Het Europese Hof heeft een persbericht uitgebracht.

Advocaat-Generaal had andere mening

De Advocaat-Generaal was in februari nog van mening dat de Duitse tol wel mogelijk was. Zijn overwegingen waren voor veel mensen lastig te volgen. Blijkbaar ook voor het Hof.

Gevolgen hiervan

De tolplannen waren een afspraak uit het regeringsakkoord. Nu de Duitse politieke partijen bij de laatste verkiezingen in de Bundesländer nogal door elkaar zijn geschud, is het maar de vraag of men nog de moed gaat opbrengen om weer een nieuwe aanloop te nemen.

Meer weten van voorlopig geen duitse tolheffing

Deel deze pagina

Laatste update op 03-01-2023
Artikel gemaakt op 18-06-2019
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Duitsland Voorlopig geen Duitse tolheffing

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap