Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier : Kennisbank Omzetbelasting Kleine Ondernemersregeling 2020

Kleine ondernemersregeling 2020

De nieuwe en leuke BTW-regeling

Sinds 1 januari 2020 geldt er een nieuwe en gunstige regeling voor de omzetbelasting bij (kleine) ondernemers, de kleine ondernemersregeling 2020. Als u een jaaromzet heeft van minder dan € 20.000 komt u voor de regeling in aanmerking.

De nieuwe kleine ondernemersregeling

De kleine ondernemersregeling gaf een korting op de af te dragen omzetbelasting. De huidige kleine ondernemersregeling is eenvoudiger, ondernemers kunnen vooraf kiezen of ze de regeling willen toepassen. Ruim 130.000 ondernemers hebben zich al aangemeld voor de nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR 2020).

Via een speciaal formulier kunt u zich voor de regeling aanmelden. Zodra u zich heeft aangemeld, gaat de nieuwe KOR 2020 regeling in vanaf het volgende BTW-aangiftetijdvak. U moet zich 4 weken voor het eerst volgende BTW-aangiftetijdvak aanmelden.

De aanmelding geldt voor tenminste 3 jaar, tenzij de omzet per jaar boven de € 20.000 uitkomt. Ondernemers die aan de regeling voldoen hoeven aan hun klanten geen BTW in rekening te brengen. De door de ondernemer betaalde BTW op kosten en investeringen is ook niet meer aftrekbaar. De ondernemers hoeven ook geen BTW-aangifte meer in te dienen.

Aandachtspunt auto van de zaak

Een ondernemer die niet meer dan € 20.000 omzet in Nederland maakt (per jaar) kan van de regeling gebruik maken. De fictieve dienst ter zake het prive gebruik auto (PGA) valt buiten het bepalen van de € 20.000 grens, en telt dus niet mee. Dit geldt zowel als u de verschuldigde btw op basis van het forfait berekent, als bij berekening op basis van een kilometeradministratie. Als u gebruikmaakt van het forfait voor het berekenen van het privégebruik van de zakelijke auto, dan vult u in de btw-aangifte bij rubriek 1d in de linkerkolom ‘Bedrag waarover omzetbelasting wordt berekend’, het getal ‘0’ in.

Downloaden informatie kleine ondernemersregeling 2020

Aanmelden voor de KOR 2020

Vragen over omzetbelasting ?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.


Auteur(s) van kleine ondernemersregeling 2020


A. Hof RB Arjan).
Register Belastingadviseur ,

088 027 00 00
a.hof@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv

Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Laatste update : 16-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Kennisbank Omzetbelasting Kleine Ondernemersregeling 2020

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap