print sitemap zoeken disclaimer contact

Nieuwbouwwoning en hypotheekrente

Vraag

Nieuwbouwwoning en bouwrente. Ik heb een woning in aanbouw gekocht. De overbruggingslening € 300.000 is op bouwrekening gestort. Op deze rekening staat nog € 250.000, is rente aftrekbaar en ontvangen rente belast?

Antwoord

Vanaf het moment van het tekenen van de koop- / aannemingsovereenkomst is de rente aftrekbaar. Dit voor een maximale periode van 2 jaar. De rente op de overbruggingslening is aftrekbaar in box 1, dit onder verrekening van de ontvangen rente op het bouwdepot (depotrente). Het is niet zo dat u de ontvangen rente onbelast in box 3 mag aangeven.

Meer weten van hypotheek en nieuwbouw woning

Deel deze pagina

Laatste update op 16-12-2012
Artikel gemaakt op 19-03-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Forum Eigen woning Hypotheek en nieuwbouw woning

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap